De Living | regie: Ersan Mondtag

In het seizoen 18'-19' wordt met 'De Living' het laatste levensuur van een gewone mens voorgesteld. De voorstelling begint wanneer een vrouw thuiskomt in haar woonkamer en eindigt met haar zelfdoding. Of is het andersom? Kan dit uur ook achterstevoren worden verteld, waarbij ze terug tot leven wordt gewekt?

Naast de expressieve performance van de twee danseressen, was het decor de grote ster van 'De Living'. De medewerkers van het decoratelier werkten wekenlang aan het met de hand geschilderde bloemetjesbehang.

Ersan Mondtag is een van de meest gevierde Duitse regisseurs van de jonge generatie. Hij werd uitgenodigd op het Berliner Theatertreffen met zijn werken Tyrannis, Die Vernichtung en Das Internat. Als allround kunstenaar werd hij genomineerd als Up-and-coming Director en Stage- en kostuumontwerper van het jaar in het Duitstalige gebied. Voor De Living werkte hij voor het eerst in België.

Doris Bokongo Nkumu & Nathalie Bokongo Nkumu, beter bekend als les Mybalés, zijn twee danseressen die hun creatieve parcours startten in de Brusselse hiphopscene. Sinds seizoen '17-18' zijn ze geassocieerde kunstenaars bij KVS. Ze waren te zien in Malcolm X en in hun eigen creatie À travers l'autre. Ze performden mee in De living.