Familie | Milo Rau

Familie is het eerste deel in Milo Rau's Trilogie van het Private Leven. De voorstelling is gebaseerd op dramatische feiten in Calais, waar in 2007 een voltallig gezin zich ophing: twee ouders, twee kinderen.

De voorstelling is een etnologische studie van een hedendaags privéleven: Welke redenen, welke trauma's liggen ten grondslag aan zo'n zelfmoord?

Fictie en werkelijkheid mengen zich in deze voorstelling, waarin het gezin vertolkt wordt door acteurskoppel Filip Peeters en An Miller, die voor het eerst de scène delen met hun dochters Leonce en Louisa Peeters.

We kijken naar de leden van een gezin terwijl ze eten, douchen, Engels leren, en video's kijken. We zien ze praten over alledaagse dingen, telefoongesprekken voeren, naar muziek luisteren, het appartement opruimen, herinneringen ophalen aan momenten uit hun leven. En in dit tonen van het normale rijzen de grote vragen: waarom zijn we hier? Waarom ben ik hier? En zou het niet beter zijn als we zouden verdwijnen?

"Een donkere, seculiere mis ***** " - The Guardian

In 2020, toen het theater de deuren moest sluiten omwille van de coronapandemie, werd in de schouwburg een bioscoopversie gedraaid van de voorstelling.