Gif | tekst Lot Vekemans | regie Johan Simons

Over een man en een vrouw die een kind hebben verloren, daarna zichzelf en ten slotte elkaar.

Tien jaar na hun scheiding ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst weer, op de plaats waar hun enige kind begraven ligt. Hij woont in Frankrijk en heeft er een nieuw leven opgebouwd, zij is blijven wonen in hun huis en kan de gedachte aan een nieuw leven niet verdragen. De reden voor hun samenkomst is een brief waarin de herbegrafenis van hun kind wordt aangekondigd omdat er gif in de bodem is gevonden…

Ontroerend mooie, intieme theatervoorstelling van regisseur Johan Simons op tekst van Lot Vekemans, die er de Taalunie Toneelschrijfprijs 2010 mee wegkaapte. IJzersterk gespeeld door Steven Van Watermeulen en Elsie de Brauw, die hiervoor werd bekroond met de Theo d'Or 2011 (beste vrouwelijke hoofdrol). Met songs van John Dowland, live gezongen door de altus Steve Dujardin, in een sobere maar efficiënte scenografie van Leo de Nijs.

Gif stond gedurende meerdere jaren op het NTGent-repertoire en werd met groot succes ook in het Duits gespeeld in steden als Keulen, München en Wenen.