God van de slachting | naar Yasmina Reza | regie Jan Eelen

Verbaal sumoworstelen op hoog niveau.

Een jongen van elf heeft met een stok een paar tanden geslagen uit de mond van een leeftijdsgenootje. De ouders van beide kinderen komen samen om een volwassen oplossing te zoeken voor het incident. Maar algauw gaat het over veel meer dan de ruzie tussen beide zoontjes en lijkt het gesprek gaandeweg te evolueren naar een potje verbaal sumoworstelen op hoog niveau.

Met Yasmina Reza's 'funny tragedy' God van de slachting maakte televisieregisseur Jan Eelen (In de gloria, De Ronde) zijn langverwachte theaterdebuut, met een resultaat om u tegen te zeggen: 'Een klein wonder van timing en precisie' (De Standaard), 'Een ware hit in de Vlaamse theaters' (de Volkskrant), 'Topacteurs zorgen voor theaterfeest' (Het Nieuwsblad).

Els Dottermans, An Miller, Frank Focketyn en Oscar Van Rompay trokken met deze voorstelling uitgebreid op tournee door Vlaanderen en Nederland.

Voor de 'petite histoire': het affichebeeld voor deze productie toonde de jonge regisseur naast zijn broer, hij met een golfstick in de hand en zijn broer met een blauw oog als slachtoffer van een ongecontroleerde golfslag…