Jungleboek | regie Dirk Tanghe

Als klein weerloos jongetje verdwaalt Mowgli in de jungle. Hij ontsnapt aan de tijger Shere Khan, zoekt onderkomen in het welpennest van de wolvin Raksha en wordt uiteindelijk opgenomen in de wolvenhorde, waar hij opgroeit te midden van de dieren. In zijn zoektocht naar het geheim van De Rode Bloem beleeft hij samen met de panter Bagheera, de beer Baloo en nog heel wat andere dierenvrienden tal van avonturen. Uiteindelijk kruist zijn pad dat van Messoea, de wondermooie dochter van een Indische koning…

Jan de Vuyst (bewerking) en Lieven Coppieters (muziek) maakten deze klassieker van Nobelprijswinnaar Rudyard Kipling tot een succesvol muzikaal familiespektakel in regie van Dirk Tanghe. De voorstelling speelde in het Tolhuis, een sportcomplex met een scène van 20 meter breed en een heus zwembad. Mowgli werd vertolkt door Michael Pas, in de rest van de uitgebreide cast vinden we naast de toenmalige ensembleleden Roger Bolders, Chris Boni, Karen de Visscher, Eddy Spruyt, Chris Thys, Cyriel van Gent, Erik van Herreweghen, Nolle Versyp en Mark Willems ook de gastacteurs Brenda Bertin, Frank Hoelen en Karin Tanghe, en liefst 60 figuranten.

Jungleboek speelde gedurende twee seizoenen in totaal 120 voorstellingen en bracht bijna 64.000 toeschouwers op de been, wat deze voorstelling tot een van de grootste publiekssuccessen van het Gentse stadstheater maakte.